Egil Farstad

Vi har intervjuat Egil Farstad, redaktör och programledare i Radio Ålesund, med stort intresse för inredningsdesign.

Hej Egil! Berätta om dig själv och ditt arbete. Vem är du? Vad gör du?
Jeg er 32 år, redaktør og programleder i Radio Ålesund, Simon er min samboer og vi har en pitte liten hund som heter Ailo. Jeg kommer fra en liten øy på vestkysten av Norge, en liten time fra Ålesund by hvor jeg bor nå.

Vad gillar du mest med ditt jobb? 

Vad gillar du mest med ditt jobb? 
Det er så utrolig givende å få møte så mange forskjellige mennesker med ulike historier. Ingen dag er lik og det er menneskene jeg møter som gir meg glede og energi.

Hur och när började ditt intresse för inredning? 
Da jeg var en liten gutt brukte jeg mye tid på å holde orden på barnerommet mitt, skuffer og skap skulle være i skjønneste orden. Tok meg nok en liten pause fra dette i tenårene. Men da jeg og Simon for noen år siden kjøpte bolig sammen og vi ville gjøre det akkurat slik vi ønsket, blomstret innredningsinteressen og systematikeren i meg igjen.

Är det något från din barndom som har gjort att du är intresserad av inredning? 
Jeg har nok alltid vært opptatt av det estetiske også som en liten gutt på landet. Min mor forteller alltid i juletider at jeg ble med far ut i skogen før hver jul for å hogge meg et mindre og passende tre til mitt barnerom. Treet skulle selvsagt være perfekt og jeg hadde en egen kasse for min julepynt. Dette ordnet jeg på egenhånd hver jul.

 

Vart hämtar du inspiration ifrån? 
Interiørmagasiner har alltid gitt meg mye, men i dag med så mye forskjellig inspirasjon på instagram og på nett er det nok der jeg virkelig henter inspo. Så skal det sies at jeg setter veldig pris på å reise å se ting, kjenne på struktur og følelse. Da begynner hodet å planlegge.

Har du några förebilder?
Har mange forbilder, både når det gjelder innredning og livet generelt. Som jeg sa til Linda (@hviit) da jeg møtte henne i helgen. I'm totally star struck!

Vilken inredningsdetalj är din favorit?
Det er så vanskelig å si, for det forandrer seg over tid. Men noen av klassikerene man finner i hjemmet vårt blir nok med hele veien.

Har den någon speciell historia runt det? Varför just den?
Jeg har alltid sett opp til skandinaviske designere og har alltid drømt om å fylle hjemmet med klassikere som jeg har sett fra jeg var liten.

 

 

Du är alltid väldigt duktig på att få med stora delar av ditt hem i en bild, hur gör du?

Jeg liker åpne dører og at man på bilder kan se videre uten å se alt. Det skaper en dybde som jeg er veldig glad i. Så har vi selvsagt oversiktsbilder fra stue/kjøkken. Her får jeg mye tilbakemelding om at mange setter pris på inspirasjon til å innrede leiligheter og hjem med begrenset størrelse på rommene. For å få mest mulig med gikk jeg all in og kjøpte med en vidvinkellinse til kameraet mitt. Verdt hver krone!

Har din personliga stil ändrats mycket under åren? 
Må le høy med tanke på ”min stil”. Jeg har nok endret meg mye. Men så har jeg ikke hatt en sånn interiørinteresse før de siste årene. For uten om da jeg var barn, men det var jo ikke på samme budsjettnivå.

 

Jag ser att du har valt mycket arkitektur i din kollektion, vad är det med det som tilltalar dig? 
Spennende arkitektur er så gjennomtenkt, så god planlagt og utført. Det fascinerer meg. Det urbane liv med spennende arkitektur rundt hvert hjørne er noe som alltid har hatt en tiltrekningskraft. Og jeg er en skikkelig arkitektur-nerd. Men samtidig er det mye natur i kolleksjonen også. Jeg elsker den rene, uberørte naturen. Det er der jeg finner roen og hvilepulsen når hverdagen i byen blir for hektisk.

Vart ser du dig själv som om 5 år? 
Jeg håper jeg fortsatt kan jobbe med det jeg elsker og reise mye. Reiser og opplevelser sammen med andre mennesker med ulik bakgrunn gir meg så utrolig mye. Så jeg håper at jeg er ”på farten” med passet og penger på kontoen om fem år.

 

Egils val