25% rabatt på plakater og rammer med kode DT25
Gjelder kjøp av 2 plakater eller mer.
Koden er lagt til utklippstavlen

Kundeservice

Har du spørsmål om produktene våre og levering, eller et annet spørsmål om Printler? Her finner du kontaktopplysningene våre og svar på de vanligste spørsmålene!

Her finner du informasjon om Printler.
Her finner du kjøpsbetingelsene våre.
Her finner du personopplysningspolicyen vår.
Her finner du informasjon om produktene våre.

Vanliga frågor och svar

Våra posters printas på ett kraftigt matt papper av hög kvalitet och levereras i en tub när du beställer utan ram. Du kan självfallet välja att komplettera med en ram eller andra tillbehör.

Våra stora fototavlor printas på Hahnemühle Fine Art fotopapper, lamineras och ramas in för hand av specialister. Det är en komplett tavla av mycket hög kvalitet. 

Tyvärr går det inte i dagsläget. Det beror på att våra kreatörer anpassar sina bilder efter de format vi erbjuder, beskärs bilderna i andra storlekar riskerar både kvaliteten och uttrycket att förstöras.  

Javisst, du hittar våra ramar under ”Ramar & tillbehör".

Hör av dig till oss via formuläret nedan och skriv var du hittade din rabattkod så kan vi hjälpa dig med detta.

Ibland byter våra kreatörer ut sina bilder. De bestämmer själva över utbudet i sitt galleri. Kontakta oss gärna om du är ute efter en specifik bild.

Kontakta oss så ordnar vi det. I dagsläget lämnar Klarna inte ut kvitton direkt.

Leveranser

Om du som kund endast har beställt posters så levereras dessa inrullade i silkespapper i en kraftig papperstub. Vill du att din poster ska släta ut sig kan du lägga den på ett rent och plant underlag i 1 dygn. Om du har beställt posters med ram levereras postern i en mapp, liggandes plant på din välemballerade ram. Var försiktig när du packar upp din försändelse så att du inte skadar din poster.

Vi levererar till hela EU samt England och Norge!

Vår leveranstid är 2-4 arbetsdagar och vi jobbar ständigt för att hålla nere leveranstiden. Vi tillverkar alltid din poster eller tavla på din beställning och utför noggrann kvalitetskontroll. Vi levererar via DHL och aviserar dig via SMS och mail (kolla alltid din skräppost) när leveransen går iväg samt när den går att hämta ut hos ditt närmaste DHL-ombud.

När du gjorde din beställning fick du ett bekräftelsemail. I det meddelandet hittar du din spårningslänk. Titta för säkerhets skull i din skräppost om du inte hittar mailet. Har du råkat skriva in fel e-postadress kontaktar du oss på info@printler.com så hjälper vi dig.

Ibland kan leveransen ta lite längre tid, t.ex. vid hög belastning kring jul eller vid olika kampanjer. Ha tålamod. Har ditt paket inte kommit fram inom en vecka, ta kontakt med oss via formuläret nedan så undersöker vi saken.

Kontakta oss direkt via formuläret nedan så försöker vi lösa det så snabbt som möjligt.

Kontakta oss så fort som möjligt via formuläret nedan, så försöker vi ordna så att du kan få ditt paket. För paket innehållande poster som inte hämtas ut debiterar vi 190 kr för frakten. Notera att fototavlor och fine art prints inte omfattas av ångerrätt och debiteras fullt pris oavsett om de hämtas ut eller inte.

Om du inte har fått något inom en vecka kan du höra av dig till oss via formuläret nedan. Titta gärna i din skräppost för säkerhets skull. Det går också att använda  ditt kollinummer som du fått i ditt ordermail och din legitimation när du hämtar paketet. För att veta var paketet är hittar du spårningsnumret i ditt ordermail.

Returer

Om du får hem en leverans där en av våra produkter skadats i leveransen eller inte motsvarar dina förväntningar avseende kvaliteten så kontaktar du oss. Fraktskador eller prints av bristfällig kvalitet ersätter vi. Vi kan dock i vissa fall kräva bildbevis eller en utförlig beskrivning/anledning till reklamationen.

Vi tillverkar alltid all konst efter din beställning, med de specifika val du har gjort. Kontrollera därför din beställning extra noga för att undvika miljöpåverkan och resursförbrukning vid returer. Om du ändå ångrar din beställning kontaktar du oss inom 14 dagar från att du har fått in vara.

Kontakta oss så fort som möjligt via formuläret nedan. Gärna med en beskrivning av den felaktiga produkten samt ditt ordernummer så ska vi lösa problemet så fort vi kan.

Samarbeten

Vi tycker det är jättekul med samarbeten. Kontakta oss gärna via kontaktformuläret nedan, så meddelar vi om det passar med ett samarbete just nu.

Kontakta oss gärna via mail. Berätta om dig själv, ditt företag och hur du tänker att ett eventuellt samarbete skulle kunna se ut.

Jobba hos oss

Här kan du läsa om våra lediga tjänster

Kontakt oss

Kunde

Hvis du er kunde hos oss og har spørsmål om bestillingen din, levering eller andre generelle spørsmål, kan du kontakte oss på info@printler.com. Vennligst oppgi ordrenummeret ditt dersom det gjelder en bestilling.  

Fotografer, kunstnere & influensere

Er du en av våre tilknyttede artister og har spørsmål om din Printlerkonto eller funksjoner for deg som er medlem? Eller en influenser som har kreative idéer om et samarbeid? Kontakt oss på artists@printler.com

Postadresse

Printler • Kungsgatan 36C • 972 41 Luleå • Sverige

Bedriftsinformasjon

Foretaksnavn Printler Group AB • Sted Stockholm • Org.nr 559114-9173